Omslag - Smak på Ryfylke

Smak på Ryfylke

av Sigrid Bø Grønstøl

390,–
Utsolgt forlag

Beskrivelse av boken

Matbok med oppskrifter på gamle og nye rettar pakka inn i personleg og lokal mathistorie, miljø og landskap. Kva er ekte Ryfylkemat? Veldig søte ting, seier ein. Tørrfisk med steikt flesk, ein annan. Fiskekomler, seier ein tredje. Smak på Ryfylke byr på tradisjonell ryfylkemat som det framleis er aktuelt å laga. Forfattaren byr på sitt eige kjøkken i ein personleg presentasjon av mat og mathistorie, kultur og landskap. Dette er ikkje kokkekunst, men kollektiv kjøkkenkunst, oppskriftene slik dei vandrar frå hus til hus. Om du lurer på korleis mor krydra kjøtkakene, eller korleis ho laga den gode fiskegratengen, skal du finna oppskrift her. Samtidig får du nyare rettar frå ryfylkekjøkkenet, som laks med pesto, ostekake og tomatsuppe med kvitløk og chili.

Detaljer

Forfatter mm Sigrid Bø Grønstøl
Forlag Sturnus Forlag
Format Innbundet
Utgivelsesår 2010
Kategori Lokallitteratur
Språk Nynorsk
ISBN/EAN 9788299755528
Antall sider 220 sider